Свет

Руската војска им пружа прва помош на ранети украински војници напуштени од своите единици (ВИДЕО)

Војската на Руската Федерација обезбедува прва помош на напуштените војници на вооружените сили на Украина

Руската војска им пружи прва помош на ранетите војници на вооружените сили на Украина кои беа напуштени од нивните колеги

Впечатливо хумани дејствија беа направени веднаш по битката на линијата на фронтот во зоната за специјални операции. Руската војска прецизно им пружа прва помош на ранетите војници на вооружените сили на Украина, кои беа напуштени од сопствените. Згора на тоа, тоа се случува дури и пред да се собере заробеното оружје и да се проверат сите ровови на непријателот

.

“Излези! Легни, легни! Нема никој друг таму. Соблечи го панцирот. Па, дали имаш комплет за прва помош?”

“Во ред е, момци, ние не сме такви! Веднаш ќе ве однесеме, ќе ви помогнеме!”

„Молчи, не паѓај, само седи мирно“.

 

 

Related posts

Leave a Comment