Свет

Руската православна црква соопшти дека има сознаниа за подготовка на провокации на Велигденската ноќ во Украина

 

 

Kako se Ruska pravoslavna crkva prilagođava epidemiji koronavirusa

Руската православна црква (РПЦ) продолжува да  добива извештаи за подготовки за провокации на Велигденската ноќ во Украина. Ова го изјави претседателот на синодалниот оддел за односи меѓу црквата, општеството и медиумите на Московската патријаршија Владимир Легојда.

„Загрижувачки информации за провокациите што се подготвуваат во Украина на Велигденската ноќ продолжуваат да доаѓаат“, напиша тој на Телеграм .

Легојда истакна дека верниците се молат такви инциденти да не се случуваат.

Претходно, портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова, изјави дека САД, во координација со партнерите од НАТО, преминале во последната фаза на разработка на провокации во Украина .

Related posts

Leave a Comment