Свет

Руските воздухопловни сили ги спроведуваат првите напади во близина на градот Идлиб

 

 

Руските воздухопловни сили ги спроведоа своите први воздушни напади во близина на градот Идлиб, денеска.

Според воениот извештај, руските воздухопловни сили ги нападнале позициите на Хејат Тахрир Ал-Шам јужно од градот Идлиб .

Руските воздухопловни сили, исто така, беа насочени кон голем број локации на Хајат Тахрир Ал-Шам во југозападниот дел од селата на провинцијата Идлиб.

Покрај руските воздушни напади, сириските воздухопловни сили во голема мера ги насочија позициите на Хејат Тахрир Ал-Шам и Џејш Ал-Изза во близина на клучниот врв на Тал Малах.

Related posts

Leave a Comment