Свет

Руските воздухопловни сили девастираа подземна терористичка база во Идлиб

 

 

Руските воздухопловни сили извршија силен напад минатата ноќ, чија цел беше базата на припадниците на турските милитанти во реонот на Идлиб – Сирија.

Според воениот извор, руските воздухопловни сили ја бомбардираа подземната база на Националниот ослободителен фронт, поддржана од турското население, во близина на градот Мадаја, во јужниот дел на Идлиб.

Како резултат на овој силен руски напад, повеќе од 15 милитанти од Националниот ослободителен фронт биле убиени или повредени.

Овој последен напад од страна на руските воздухопловни сили беше спроведен во знак на одмазда за обидот за напад што го спроведе НЛФ во северниот дел на Латакија.

Related posts

Leave a Comment