Свет

Руските воздухопловни сили отпочнаа напад по должината на главниот џихадистички коридор

 

 

Руските воздухопловни сили започнаа нови воздушни напади врз провинциите Идлиб и Хама, кои имаат за цел неколку џихадистички упоришта долж  линијата  Хан Шеикхоун.

Според воен извор од Хама, руските воздухопловни сили во голема мера ја нападнале јужната провинција Идлиб, постигнувајќи голем број директни погодоци врз позициите на Хајат Тахрир Ал-Шам.

Изворот вели дека главните цели на руските воздухопловни сили биле градовите Ал-Хобит, Кан Шеикун, Маарат Ал-Нуман и Кафр Батеек.

Покрај руските воздушни напади, сириските воздухопловни сили, исто така, спроведоа неколку напади, кои беа насочени кон џихадистичките позиции во јужниот дел на селата на гу на регионот Хама.

Меѓутоа, сириските воздухопловни сили првенствено се фокусираа на линијата за снабдување на џихадистите која води до стратешкиот врв на планината Тал Малах и блискиот град Џибин.

Related posts

Leave a Comment