Свет

Руските правни органи го проверуваат Чубаис и неговата придружба за корупција

Putin's climate envoy Anatoly Chubais quits – POLITICO

Руските спроведувачи на законот испрашуваат сведоци за корупциски дела извршени од поранешниот шеф на Роснано, Анатолиј Чубаис, кој ја напушти Руската Федерација, како и неговата придружба, јавува ТАСС информиран од извор од агенциите за спроведување на законот.

„Различни оддели на руските агенции за спроведување на законот, како дел од проверката на информациите добиени за извршување на дејствија поврзани со корупција од страна на поранешниот шеф на Роснано, Чубаис и неговата придружба, интервјуираат можни сведоци и ја проучуваат документацијата добиена пред проверката за знаци. за кривично дело“, рече соговорникот на агенцијата.

Во исто време, во интерес на истрагата, изворот не прецизирал за кои точно работи се наводните корупциски злосторства.

Related posts

Leave a Comment