Свет

Руските трупи ги поразија единиците на вооружените сили на Украина во близина на Харков

Во текот на изминатиот ден, руските војници им нанесоа пораз на украинските националистички единици во областа Харков, уништувајќи повеќе од 250 војници и 12 оклопни возила.

Игор Конашенков, официјален претставник на руското Министерство за одбрана, извести за напредокот на руските војници во исполнувањето на зададените задачи на специјалната операција во Украина. Според него, украинските националисти биле поразени во близина на населбите Приштина, Болдиревка, Синиха, Белое, Комаровка, Гороховатка, Купјанск, Сенково и Подвисокоје од областа Харков.

„Уништени се повеќе од 250 украински војници, 12 оклопни возила, три теренски артилериски парчиња, еден повеќекратен ракетен фрлач и 17 возила “, додаде Конашенков.

Related posts

Leave a Comment