Свет

Руски суд заплени имот на Гугл вреден седум милиони евра

Google Threatens Australia Over Payments for News Contents | Business Post  Nigeria

Претходно, слични мерки против Google беа преземени во истата тужба поднесена од GPM Entertainment Television, во сопственост на холдингот Гаспром-Медиа.

Московскиот арбитражен суд заплени пари и имот на компанијата Гугл во вредност од 500 милиони рубљи (речиси 7 милиони евра) како привремена мерка во рамките на тужбата на телевизиската компанија НТВ за враќање на пристапот до нејзината сметка на Јутјуб, се вели во судските документи. .

Судот одлучи парите, вклучително и средствата што ќе бидат уплатени на банкарски сметки, како и целиот движен и недвижен имот на Гугл, во вкупен износ од 500 милиони рубљи, да бидат предмет на заплена, пренесува Интерфакс.

Related posts

Leave a Comment