Свет

Руското министерство за одбрана објави обиди на САД да ги сокријат сведоците на биопрограмата во Украина

Генерал-полковник Игор Кирилов, шеф на силите за радијациона, хемиска и биолошка одбрана на руските вооружени сили, изјави дека САД се обидуваат да ги сокријат сведоците на американската биопрограма во Украина.

Според него, руската страна во моментов го следи појавувањето на публикации во странскиот печат со нервозна реакција на Вашингтон на исклучително чувствителните документи објавени од руското Министерство за одбрана.

„Новинарите забележуваат дека американските разузнавачки служби преземаат мерки без преседан за руската страна да нема потенцијални сведоци блиски до спроведувањето на затворените воени биолошки проекти на Пентагон во Украина“, рече Кирилов на брифингот.

Според него, ваквата загриженост на Белата куќа уште еднаш ја потврдува заканувачката природа на американската воена биолошка програма, прикриена како мирољубиви цели, како за Русија, така и за целата светска заедница.

Претходно Кирилов рече дека постојат докази дека САД развиле дрон со контејнер за ширење на заразени инсекти во воздухот .

Related posts

Leave a Comment