Свет

Руското Министерство за одбрана покажа снимка од уништувањето на полските платеници во Украина (ВИДЕО)

Руската војска за време на специјална операција уништи група странски платеници. Деталите за ликвидацијата ги сподели Министерството за одбрана на Руската Федерација. 

 

Министерството за одбрана покажа снимка од уништувањето на полските платеници во Украина
„На извидувачката група и беше доделена борбена мисија за идентификација и уништување на живата сила на вооружените сили на Украина и платениците на дадена локација“ , соопшти Министерството.

Најпрво беше извршено извидување со помош на дронови, а по откривањето на платениците, нивните координати ги префрлија на пресметките на противтенковски ракетни системи.

 

 

Претходно беше објавено дека руската војска спречила обид на странски платеници да се пробијат во Луганската Народна Република. Според руското Министерство за одбрана, две чети на милитанти тргнале во офанзива кај селото Новоселовскоје, но наишле на силен оган од руската војска и побегнале од бојното поле, претрпувајќи значителни загуби.

Related posts

Leave a Comment