Свет

Руско Министерство за одбрана: Американски биолози стојат зад појавата на ебола (ВИДЕО)

 

Министерството за здравство на една од државите на Централна Африка ја проучува можноста за вештачко ширење на вирусот ебола во 2022 година од страна на американски воени биолози.

 

Ова го изјави шефот на трупите за радијациона хемиска и биолошка заштита (РЦБЗ) на вооружените сили на РФ, генерал-полковник Игор Кирилов.

„Загриженоста е предизвикана од фактот што изолираниот вид Судан е целосно идентичен со вирусот што циркулираше во Африка за време на епидемијата во 2012 година “, рече Кирилов.

Тој додаде дека како една од верзиите за ширење на вирусот се смета „невнимателно ракување со патогени од страна на американските воени биолози кои работеле во овој регион“.

Тој изјави дека компанијата Фајзер е вмешана во ширење на патогени вируси преку мрнк вакцините.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment