Свет

Руско Министерство за одбрана: кај Азовстал е пронајдено комбе со тела, под кое имало четири мини

Руско Министерство за одбрана: кај Азовстал е пронајдено комбе со тела, под кое имало четири мини

Руската војска пронашла комбе со тела на украински милитанти во подрумите на Азовстал, под кое имало четири мини.Ова беше објавено од руското Министерство за одбрана.Забележано е дека во комбето имало 152 тела.

Министерството за одбрана нагласи дека, врз основа на резултатите од сослушувањата на заробените милитанти од Азов, било утврдено дека телата на загинатите биле минирани по директна наредба од Киев со цел да се обвини Русија за намерно уништување на посмртните останки и спречување нивно отстранување за пренос на телата до роднините и со тоа да го спаси политичкиот „углед“ на режимот во Киев и лично на украинскиот лидер Володимир Зеленски.

Руското Министерство за одбрана додаде дека во блиска иднина телата на украинските милитанти и војници пронајдени во Азовстал ќе им бидат предадени на претставниците на Украина.

Related posts

Leave a Comment