Свет

Салвини итно бара отворање на клубовите и дискотеките во Италија

Можно е да е слика од 1 лице и брада

Лидерот на најпопуларната партија во Италија Лига и поранешен потпредседател на италијанската влада, Матео Салвини, ги критикуваше ригорозните ковид мерки на владата.

 

Зошто сè уште да ги казнуваме младите? Клубовите за млади и дискотеките веќе некое време се отворени во Шпанија, Германија, Швајцарија, Австрија и Грција и од 9 јули исто така во Франција.

Во Италија сè уште ништо, дури нема ни датум и покрај барањата на Лигата, поткрепен од 3.000 претприемачи и 100.000 работници.

Подобра безбедна и контролирана забава, со сериозни протоколи за безбедност или самоиницијативни, навредливи и нелегални забави, пријавени во сите италијански градови?

Да се ​​вратиме на животот и на работата, сите, што е можно побрзо, напиша Салвини на својата фб страница.

Related posts

Leave a Comment