Свет

Санкт Петербург : Кој нема да носи маска и раквици, ќе плати 4.000 рубљи

Фото: Гети / ал-бело

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Казната за оние кои нема да носат маски и раквици на јавни места во Санкт Петербург ќе изнесува 4.000 рубли, или 54,5 долари, објави ТАСС.

Од 12 мај, употребата на средства за заштита на респираторниот систем и рацете ќе биде задолжителна во продавниците, јавниот превоз и во такси, како и на улица.

Гувернерот на провинцијата Санкт Петербург, Александар Беглов, потпиша наредба со која се продолжува валидноста на ограничувањата и забраните воведени поради пандемијата на вирусот корона до 31 мај.До денес, 7.404 случаи на коронавирус се потврдени во Санкт Петербург. 1.674 луѓе закрепнале, а 53 починале како резултат на инфекцијата.

Related posts

Leave a Comment