Македонија

СДСМ го прифаќа барањето на БЕСА на личната карта да биде напишано „АЛБАНЕЦ“

Порталот Алсат дознава дека Движењето Беса и СДСМ постигнале договор да поднесат нацрт закон за лични карти во собраниска процедура, во замена за поддршка на Законот за јавно обвинителство. Според извори во рамките на СДСМ, предлогот е усогласен во соработка со пратениците на Движењето Беса и неговото одобрување е во очекување пред поднесување во Собранието.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!