Тенис

Се огласи Ноле: Дзинформации се дека наводно сум бил ковид позитивен минатиот месец

Сакам да се осврнам на континуираните дезинформации за моите активности и присуство на настани во декември пред мојот позитивен резултат на PCR COVID тестот.
Ова е дезинформација што треба да се коригира, особено во интерес на ублажување на пошироката загриженост во заедницата за моето присуство во Австралија и за решавање на прашања кои се многу повредливи и загрижувачки за моето семејство.
Сакам да истакнам дека многу се трудев да ја осигурам безбедноста на сите и да ги почитувам обврските за тестирање.
Присуствував на кошаркарски натпревар во Белград на 14 декември, по што беше пријавено дека голем број луѓе биле позитивни на КОВИД 19. И покрај тоа што немав симптоми на КОВИД, на 16 декември направив брз антигенски тест, кој беше негативен и во изобилство на претпазливост, исто така направив официјален и одобрен PCR тест истиот ден. Следниот ден присуствував на тениски настан во Белград за да им доделам награди на децата и направив брз антигенски тест пред да одам на настанот, а кој беше негативен. Бев асимптоматичен и се чувствував добро, а известување за позитивен резултат на PCR тестот не  добив дури ни после тој настан.
Следниот ден, на 18 декември бев во мојот тениски центар во Белград за да ја исполнам долгогодишната обврска за интервју и фотосесија за L’Equipe. Ги откажав сите други настани освен интервјуто за L’Equipe.
Се чувствував должен да продолжам и да го спроведам интервјуто за L’Equipe бидејќи не сакав да го изневерам новинарот, но се погрижив социјално да бидам дистанциран и да носам маска, освен кога се правеше мојата фотографија.
Додека отидов дома по интервјуто за да се изолирам за потребниот период, размислив дека ова беше грешка во проценката и прифаќам дека требаше да ја презакажам оваа обврска.
Во врска со прашањето за мојата декларација за патување, ова беше поднесено од мојот тим за поддршка во мое име – како што им кажав на службениците за имиграција при моето пристигнување – и мојот агент искрено се извинува за административната грешка при штиклирање на погрешното поле за моето претходно патување пред да дојдам во Австралија . Ова беше човечка грешка и секако не намерна. Живееме во предизвикувачки времиња во глобална пандемија и понекогаш овие грешки може да се случат. Денес, мојот тим обезбеди дополнителни информации до австралиската влада за да се разјасни оваа работа.
Иако сметав дека е важно да се осврнам и да ги разјаснам дезинформациите, нема да давам дополнителни коментари од најголема почит кон австралиската влада и нивните власти и тековниот процес.
Секогаш е чест и привилегија да се игра на Австралија Опен. Австралија опен е многу сакан од играчите, навивачите и заедницата, не само во Викторија и Австралија, туку и низ целиот свет, и јас само сакам да имам можност да се натпреварувам против најдобрите играчи во светот и да настапам пред еднс од најдобрите публики во светот.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!