Македонија

Се сликале во полициска униформа и упатиле порака „Седете дома клошари“

„Седете дома клошари“: Полицајци се закануваат на граѓаните ако не го почитуваат полицискиот час

На социјалните мрежи се појавија фотографии од лица во полициска униформа кои се фотографиларе и на објавата на напишале „Седете дома клошари“. Друго лице, пак фотографиран пред огледало напишал „Единицата формирана, ако ве зачекам после 9, пендрек и 10 години робија… казна нема“.

Фотографиите споделени по социјални мрежи наидоа на жестоки реакции од граѓаните.

Од МВР велат дека го проверуваат случајот, по што ќе информираат дали станува збор за вработени кај нив.

 

Related posts

Leave a Comment