Топ Вести

СЗО прогласи глобална пандемија

Илустрација по слики на Гети / Емануеле Кремаски

Светската здравствена организација прогласи глобална пандемија поради коронавирусот.

„Загрижени сме за алармантното ниво на распространетост и сериозноста на болеста, како и од недостаток на преземени активности поради неа“, се вели во соопштението на СЗО.

Тие проценија дека поради тоа COVID-19 може да се карактеризира како пандемија.

До денес, 4373 смртни случаи на коронавирус се потврдени ширум светот, со повеќе од 120.000 заболени.

Досега во Македонија се регистрирани 7 случаи.

 

Related posts

Leave a Comment