Соопштенија

Скопје се приклучува на двестоте други градови ширум планетата во маршот за слободата

Можно е да е слика од еден или повеќемина и текст кој вели „марш за слобода скопје македонила сабота 24 лули 2021 19.00 часо плоштад македонила“

Под мотото Марш за Слобода, на 24 јули, во Скопје како и во двесте други градови низ светот ќе се одржи марш за  слободата

Поттикнати од најавените мерки за присилна вакцинација против ковид, на 24 јули ширум светот ќе се одржат протестни маршеви на кои ќе се изрази револтот против фашистичките мерки за присилно вакцинирање на населението и воведувањето на ковид легитимации без кои невакцинираните ќе бидат маргинализирани и директно ќе им бидат ускратени основните човекови права за слобода на избор, движење и егзистенција.

Група граѓани од Скопје најавија дека се приклучуваат на светскиот марш за слобода и за 24 јули во 19.00 часот организираат марш кој ќе започне на плоштадот Македонија.

СТОП ЗА ПРИСИЛНАТА ВАКЦИНАЦИЈА И КОВИД ДИСКРИМИНАЦИЈА, МАРШ ЗА СЛОБОДА, МОЕ ТЕЛО МОЈ ИЗБОР И СТОП ЗА КОВИД ФАШИЗМОТ, се главните слогани на најавениот марш.

 

http://

 

Related posts

Leave a Comment