Тенис

Скот Морисон: Визата на Ѓоковиќ е укината поради жртвите на пандемијатата

Премиерот на Австралија истакна дека пандемијата била неверојатно тешка за секој Австралиец, но дека се држеле заедно и спасиле животи и средства за живот.

МЕЛБУРН – Австралискиот премиер Скот Морисон денеска ја поддржа одлуката на министерот за имиграција Алекс Хок, кој му ја поништи визата на најдобриот тенисер во светот Новак Ѓоковиќ, нагласувајќи дека тоа е направено поради жртвите на Австралијците за време на корона вирус пандемијата.

Морисон изјавил дека, по внимателно разгледување, министерот за имиграција му ја укинал визата на Ѓоковиќ, поради здравствени и добар ред, врз основа на фактот дека тоа било во јавен интерес, пренесува Гардијан.

Related posts

Leave a Comment