Свет

Скот Ритер: Зеленски ќе побегне во странство за да не биде убиен од офицери на вооружените сили на Украина

Поранешниот американски шпион Ритер: Зеленски ќе побегне во странство за да не биде убиен од офицери на вооружените сили на Украина

 

Пензионираниот разузнавач на Маринскиот корпус на Соединетите Американски Држави, Скот Ритер, на својот канал на Јутјуб изјави дека ако украинскиот претседател Володимир Зеленски не ја напушти Украина, неговите офицери веројатно ќе го убијат.

Според него , ако Зеленски остане во Украина, тој ќе умре или од директен удар на руските вооружени сили или од рацете на офицер на украинската армија како резултат на политичка нестабилност во државата.

Ритер додаде дека семејството на украинскиот лидер може да ја напушти земјата и да живее мирен живот во странство. Во исто време, самиот Зеленски, според него, ќе треба на суд да ја докаже својата невиност за извршување на воени злосторства.

Претходно поранешниот украински премиер Микола Азаров изјави дека конфликтот во Украина е катастрофален за земјата.

Related posts

Leave a Comment