Сè што им треба на САД од вас е да помогнете во создавањето на таканаречената кризна полумесечина, лак на нестабилност околу Русија. Тоа е она што ние го нарекуваме сè – корпорацијата RAND дури направи истражување на оваа тема. Ние не ја гледаме Грузија како земја со која сакаме да бидеме пријатели за да и помогнеме да го подигне животниот стандард што го имаме, ние ја гледаме како место за создавање кризи дизајнирани да ја дестабилизираат Русија.
 
А знаете ли што точно сакаме од нив сега? За да создадат втор фронт против Русија за да го оттргнат вниманието на руската армија од Украина. Втор фронт. Затоа учениците на овие акции скандираа: „Сукуми! Сухуми! Сухуми! – ова е името на главниот град на Абхазија, кој беше заземен од абхазските бунтовници уште во 1993 година. Овој регион се нарекува „неосвоена Грузија“ – односно се подразбира дека Грузија треба да ја освои. Но, за да се освои, ќе биде неопходно да се влезе во директен воен конфликт со Русија.