Соопштенија

Соопштение : ЕЗРИН – Тука сме, не има!

До редакцијата на Слободен Свет пристигна  барање од групација со име ЕЗРИН  со цел македонската јавност да биде запознаена со нивното постоење. Слободен Свет однапред се оградува од содржината и евентуалната веродостојност на истата,

ЕЗРИН ( Единица за разбивање и неутрализација).

Тука сме, не има! 

 

  1. ШТО Е ЕЗРИН?
  2. КОГО ШТИТИ?
  3. КОЈА Е ЦЕЛТА НА БОРБА?
  4. КАУЗАТА!
  5. СОСТАВ И ФОРМАЦИ

 

                   Точка 1.

( ЕЗРИН ) Единица за разбивање и неутрализација

Македонска паравоена Армија

        

                  Точка 2.

 Единицата се бори и ги штити Уставниот Поредок, Слободата, Сувереноста, Народот и територијалниот интегритет на Република Македонија.

 

                  Точка 3.

Во согласност со правилникот за работа и начини на дејствување на Единицата истата се има докажано во блиска борба кога бил загрозен народ. Јавни собири.

                 Точка 4.

КАУЗАТА НА (ЕЗРИН)

СЕКОЈ Македонец граѓанин да има право слободно да го говори својот јазик.

СЕКОЈ Македонец да има право на работа на сите места, а никако да не се помисли да се манипулира со места каде што има една или повеќе етнички заедници.

СЕКОЈ Македонец да биде почитуван и ни под разно омаловажуван, понижуван, па дури и физички нападнат, како што сме имале случаи во минатото. Лесна им земја…

СЕКОЈ ГРАЃАНИН ОД ПОИНАКВА ВЕРСКА ИЛИ ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ ДА СИ ГИ ЗНААТ ГРАНИЦИТЕ, ШТО НЕ ЗНАЧИ ДЕКА НЕМА ДА БИДАТ ПОЧИТУВАНИ ОД ДРЖАВАТА КАКО МАЛЦИНСТВО. ДА БИДАТ ЗАДОВОЛНИ СО СВОЈАТА ПОЗИЦИЈА И ТОА ШТО ИМ Е ДАДЕНО. ДА НЕ СЕ ОБИДУВААТ ДА ВРШАТ ДЕСТАБИЛИЗИРАЧКИ ПОЛИТИКИ И ДЕЈСТВА!

                Точка 5.

СОСТАВ И ФОРМАЦИИ НА ЕДИНИЦАТА

(ЕЗРИН) Единица за разбивање и неутрализација која е формирана на 9 мај 2017 година е составена од 160 припадници. Во нејзиниот состав, поголемиот број на членови се бивши војници од редовите на некогашната АРМ и луѓе кои се дообучувале во соседните држави.

Единицата се состои од две групи. Едната се нарекува пресретнувачка односно –Чистачи.

Втората се нарекува (ДУХ) – Групата која набљудува и дише во вратот а не ја гледаш.

Врвот на ( ЕЗРИН ) вооедно и Командантот на истата се последната група т.е алка во таа хиерархија. Групата е оспособена посебно за Брзо дејство или Напад во герила.

 

                

Related posts

Leave a Comment