Македонија

СО ВЧЕРАШНИОТ АВТО-КАРАВАН РОДИНА МАКЕДОНИЈА ГО НАЈАВИ КРАЈОТ НА ДОСЕГАШНИОТ ТРУЛ КОРУМПИРАН СИСТЕМ

(ВИДЕО) Од Авто-Караванот на Родина на 5ти Јули 2020 – Го Креваме Новото и Чистото!

Авто-Караван 5ти Јули, Скопје, Ѓорче Петров, Црква Св. Петар и Павле, Македонија! Со Родина го Креваме Новото и Чистото и Отфрламе Старото, Гнилото и Корумпираното! Излези со Родина во караванот против корумпираниот систем, против незаконски избори, продадено име и вера, против 5Г, против присилни вакцини, против губењето на слободите и економското ропство.

Изборите на 15ти Јули се нелегитимни по многу основи како: нивната незаконитост, антиуставност, бирање на дата која се коси со законите, нарушувањето на правото да се бира и да се биде биран, како и самата насилност, неморалност и корумпираност на изборниот процес!

Вакви насилно и незаконски организирани избори имаат само една цел: насилно продолжување на диктатурата на нелегитимната Хунта и квази-опозицијата дпне, одговорни само кон странски газди а не кон Македонскиот Народ за доуништувањето на Македонија, Македонскиот народ, култура, традиција, историја, економија и поробување на Македонецот во веќе поразениот глобалофашистички систем во корист на мултинационалните корпорации и 0.00001% од “елитите” околу Сорос.

За овие нелегитимни и незаконски избори Родина Македонија ги извести и ДИК и ДКСК и најваи претставка до Уставен Суд, ги извести и Русија, Кина, САД, ЕУ и ОБСЕ, и ги повика сите суверенистички партии да излезат од фингираниот изборен процес се додека не се создадат услови за нови и вистински избори, организирани од Експертска Влада, а не од Пржинската коалиција на двата пропадната и корумпирани политички субјекта кои ја доведоа Македонија до колапс.

Затоа, излези против сите зла кои ни ги планираат и подржи ја единствената некорумпирана и неинсталирана опција во Македонија за да им ги урнеме планираните украдени избори и да создадеме услови за да ги урнеме корумпираниве на следни избори со пенкало, еднаш и засекогаш да се ослободиме од ропството и да ја кренеме Македонија на здрави суверенистички темели заедно со сите слободољубиви народи на светот.

Related posts

Leave a Comment