Фудбал

Срамна одлука: УЕФА ја исфрли Русија од квалификациите за ЕП 2024 година.

УЕФА, лого, европско, дома, фудбал, 1

Европската фудбалска унија (УЕФА) денеска соопшти дека репрезентацијата на Русија нема да биде на квалификациската ждрепка за ЕП 2024 година што ќе се одржи на 9 октомври во Франкфурт.

„Сите руски тимови во моментов се суспендирани со одлуката на Извршниот комитет на УЕФА од 28 февруари 2022 година. Оваа одлука беше потврдена од Судот за спортска арбитража на 15 јули оваа година. Затоа Русија не е вклучена во ждрепката за 2022 година Квалификации за ЕП 2024 година“, објави УЕФА.

Related posts

Leave a Comment