Регион

Срушени се сите дискотеки на шеталиштето во Будва

Срушени се сите дискотеки на шеталиштето во Будва

 

Срушени се сите дискотеки на шеталиштето во Будва, а остатоците од предметите мора да бидат отстранети најдоцна до 20 октомври.

Јавното претпријатие „Морско добро“ претходно ги извести закупците на шест дискотеки дека ќе се активираат банкарски гаранции и ќе биде ангажирана служба, доколку не се отстранат привремените објекти до предвидениот рок, јавуваат црногорските медиуми.

Црногорското Министерство за одржлив развој и туризам донесе програма за привремените објекти во зоната на морскиот имот за периодот 2019-2023 година. година. Според тој документ, во иднина нема да бидат дозволени привремени објекти на шеталиштата, бидејќи градската зона е преоптеретена. Наведено е дека привремените објекти ќе бидат отстранети од местата каде, според усвоените државни локални студии, Морско добро планира наскоро да реализира проекти.

Related posts

Leave a Comment