Свет

СРЃАН ЃОКОВИЌ: Мојот син го држат во заробеништво! Ако не го пуштат за ПОЛОВИНА ЧАС, ќе се собереме на улица!

СРЃАН ЃОКОВИЌ: Мојот син го држат во заробеништво!  Ако не го пуштат за ПОЛА ЧАС, ќе се собереме на улица!

Во изјава за Спутник, Срѓан Ѓоковиќ, таткото на Новак Ѓоковиќ, изрази огорченост од третманот со кој се соочува Новак во Австралија.

На Новак не му било дозволено да ја помине граничната контрола по слетувањето на авионот, односно локалните власти не му одобриле виза.

„Ова е борба за светот на слободата, ова не е само борба за Новак, туку борба за целиот свет! Цел свет треба да се помрдне, да се побуни против марвата! Ако не го пуштат за половина час, ќе се собереме на улица, ова е борба за сите!“, изјави Срѓан Ѓоковиќ за Спутник .

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!