Колумни

Стефан Влахов-Мицов : ВЕЛЕПРЕДАВСТВОТО СЕ КАЗНУВА САМО ОД НАРОДЕН СУД

 

ВЕЛЕПРЕДАВСТВО Е МЕНУВАЊЕТО НА ИМЕТО И ИДЕНТИТЕТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВКЛУЧИТЕЛНО НЕГОВИОТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ИСТОРИЈА.
ВЕЛЕПРЕДАВСТВО Е ПОТПИШУВАЊЕ ДОГОВОРИ СО ДРЖАВИ ПРЕКУ КОИ СЕ УНИШТУВА СÈ МАКЕДОНСКО И НИМ ИМ СЕ ПОДАРУВА.
ВЕЛЕПРЕДАВСТВО Е КОГА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СЕ СТАВА ВО РОПСКА ЗАВИСНОСТ НА МАЛЦИНСТВАТА КОИ ШТО ЖИВЕАТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
ВЕЛЕПРЕДАВСТВО Е ОТКАЖУВАЊЕТО ОД МАКЕДОНСКИТЕ МАЛЦИНСТВА ВО БУГАРИЈА, ГРЦИЈА, АЛБАНИЈА, КАКО И ОД МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ВО СВЕТОТ.
ВЕЛЕПРЕДАВСТВО Е РУШЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ПРЕКУ ДВОЈАЗИЧНОСТ И ПРАКТИЧНА КАНТОНИЗАЦИЈА.
ВРВ НА ВЕЛЕПРЕДАВСТВОТО Е КОГА СЕТО НАБРОЕНО СЕ ПРАВИ НАСИЛНО ПРОТИВ ВОЛЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД – СУВЕРЕН.

Во последните три децении велепредавниците со име, презиме и потпис постојат во документите на македонското Собрание, во одлуките на македонските Влади и на македонските Претседатели. Со еден збор, велепредавниците се самоидентификувале и во државните, и во судските, и во образовните, и во културните институции на Република Македонија. Се самодокументирале во печатените и во електронските медиуми. Се самодокументирале преку политичките партии и другите владини и невладини организации.

ЗА СИТЕ НИВ Е ПОТРЕБЕН НАРОДЕН СУД!

НАРОДЕН СУД КАЗНУВА СЕКОГАШ КОГА НАРОДОТ ДИРЕКТНО Е ЗАГРОЗЕН ВО СВОЈАТА СУШТИНА, КОГА СЕ ПРАВАТ ОБИДИ ДА БИДЕ ЦЕЛОСНО ИЗБРИШАН ОД СВЕТСКАТА МАПА НА НАРОДИ, КОГА Е ОКУПИРАН ОД СВОИ И СТРАНСКИ ИЗРОДИ.
ЗА НАРОДНИОТ СУД НЕ ВАЖАТ РЕВИДИРАНИ УСТАВИ И ЗАКОНИ, ИСКРИВОКОЛЧЕНИ ПРАВНИ НОРМИ, ЗАТОА ШТО СИТЕ ТИЕ СЕ КОРИСТАТ КАКО АЛАТКА ЗА „ЗАКОНСКО“ УНИШТУВАЊЕ НА НАРОДОТ.
ДОСЕГА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ГЛАСАШЕ ЗА ЛИСТИ НА ПАРТИСКИ ИДИОТИ НАПИШАНИ ОД ШЕФОВИТЕ НА ТИЕ ИДИОТИ. ТИЕ ПАРТИСКИ ИДИОТИ ПОСТАВУВАА ПРАТЕНИЦИ КОИ ЗА ВОЗВРАТ ГО БИРАА ШЕФОТ, ИДИОТ, ЗА ПРЕМИЕР. А ТОЈ ПАК СООДВЕТНО НА СВОЈОТ ИДИОТИЗАМ И ВЕЛЕПРЕДАВСТВО БИРАШЕ МИНИСТРИ И ГИ ПОЛНЕШЕ ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ СО СЛИЧНИ НЕМУ. ТОА Е МАГЕПСАН КРУГ ВО КОЈ ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ И ИДИОТИ ВЗАЕМНО СЕ ИЗБИРААТ НАВОДНО ВО ИМЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
ДОСЕГА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД РАНЕШЕ И ПОЕШЕ ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ И ИДИОТИ КОИ ГО УНИШТУВАА БАРАБАР СО СИТЕ НЕГОВИ ИСТОРИСКИ ВРЕДНОСТИ, ТРАДИЦИИ И МЕМОРИЈА.
ЗАТОА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД МОРА ДИРЕКТНО ДА КАЗНУВА, А НЕ ДА ЧЕКА НА ПОТКУПЛИВА ПОЛИЦИЈА, ПОТКУПЛИВО ОБВИНИТЕЛСТВО, ПОТКУПЛИВО СУДСТВО, КОГА СИТЕ ТИЕ СЕ ВО ЗЛОСТОРНИЧКО ЗДРУЖУВАЊЕ ЗА УНИШТУВАЊЕ НА САМИОТ ТОЈ НАРОД. ТОА Е ИСТО КАКО КОГА ОВЦИТЕ БИ ЧЕКАЛЕ СПАС ОД ВОЛЦИТЕ.
ОТСУСТВОТО НА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАТИЈА Е ПРИЧИНА НАЈВИСОКИТЕ ПОЗИЦИИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДА СЕ ВО РАЦЕТЕ НА НАЈГОЛЕМИТЕ ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ. ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ ДЕКА КИРО ГЛИГОРОВ СЕ ОТКАЖА ОД АНТИЧКОТО МАКЕДОНСКО НАСЛЕДСТВО, ДЕКА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ИЗЈАВИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЈА ПОЛНЕЛА СО ФАЛСИФИКАТИ СВОЈАТА НЕКОЛКУ МИЛЕНИУМСКА ИСТОРИЈА. СЕГА ИСТОТО ГО ЗБОРУВА ЗАЕВ, А ПЕНДАРОВСКИ ТВРДИ ДЕКА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЕ ЧУВСТУВАЛ БУГАРИН.
ДЕМОКРАТСКО ПРАВО Е СЕКОЈ КОЈ САКА ДА БИДЕ ИДИОТ ИЛИ ПАК ПРИРОДНО ГЛУП. НО НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ЈА НАМЕТНУВА СВОЈАТА НЕПИСМЕНОСТ, ИДИОТИЗАМ ИЛИ ВЕЛЕПРЕДАВСТВО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. НА ТОЈ НАЧИН УЗУРПАТОРИТЕ НА ДЕНЕШНА МАКЕДОНИЈА ПРАВАТ ДВОЈНО ВЕЛЕПРЕДАВСТВО. ЕДНАШ КОН МАКЕДОНСКИТЕ ХЕРОИ КОИ СЕ ЖРТВУВАА ЗА МАКЕДОНИЈА. ВТОР ПАТ КОН ПРЕТХОДНИТЕ И ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНСКИ ГЕНЕРАЦИИ КОИ ГИ ЗАЧУВАА МАКЕДОНСКИТЕ ТРАДИЦИИ И МЕМОРИЈАТА ЗА СВОИТЕ ХЕРОИ. И ЕВЕ, ДОАЃА ЕДЕН ЦРПНАТ И ВЕЛИ ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КРАДЕЛ СВЕТСКА И БАЛКАНСКА ИСТОРИЈА. АБОЛИЦИРАНИОТ КРАДЕЦ ЈА ИЗЕДНАЧУВА СВОЈАТА ПРИРОДА СО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И РАСПОРЕДУВА НА ДВЕТЕ КОМИСИИ СО БУГАРИЈА И ГРЦИЈА ДА ГО ЗАБРЗААТ ОДЗЕМАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА И МЕРМОРИЈА ОД НЕЈЗИНИОТ АВТОР – МАКЕДОНСКИОТ НАРОД.
СЕ ЗНАЕ ДЕКА СЕКОЈ КОЈ ПРИФАЌА НАРЕДБИ ОД ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ СТАНУВА И ТОЈ ВЕЛЕПРЕДАВНИК. И ПОТОА НЕМА ИЗВИНУВАЊЕ ДЕКА СТЕ ИСПОЛНУВАЛЕ ЗАПОВЕД. ТОГАШ И НАРОДНИОТ СУД ЌЕ ЈА ИСПОЛНИ СВОЈАТА НАДЛЕЖНОСТ. ПРОФЕСОРИТЕ КАЈ НАС СЕ ИЗЕДНАЧИЈА ДОБРОВОЛНО СО ПОЛИТИЧКИТЕ КРЕТЕНИ. ШТО ОПШТО ИМА БУГАРИЈА СО КИРИЛ И МЕТОДИЈ ТА ЌЕ ГИ СЛАВИМЕ ЗАЕДНИЧКИ? ВО ЦЕЛИОТ СРЕДЕН ВЕК СОЛУН КАДЕ СЕ РОДЕНИ Е КАРАКТЕРИЗИРАН КАКО МАКЕДОНСКИ ГРАД. Во својата „Историја еклезијастика“ Теодори Кирски (387-457) пишува: „Градот Солун е извонредно силен и многу населен град, кој му припаѓа на македонскиот народ“. Во почетокот на X век според Јован Камениат: „Тој е голем град и е прв во Македонија“. Во средниот век во Солун немало никакви Бугари. Ако имаше, немаше во 1207 г. бугарскиот владетел Калојан да го држи под обсада. При тоа, азбуката глаголица која ја создаваат Кирил и Методиј не била наменета за Бугарите, туку за западните Словени. Подоцна таа се користи во Македонија спротивно на Бугарија каде што пишуваат на кирилица. Со еден збор, можеме да ги славиме Кирил и Методија со западните Словени, ама никако со Бугарите. Или пак да го земеме Самоил кој заедно со своите браќа комитопули подига востание против Бугарија која ја држела под окупација Македонија. Значи Самоил сакал да се оддели од Бугарија, ама денешната комисија по историја присилно го враќа кон Бугарија. Исто како и Гоце Делчев.Тој ако се чувствувал Бугарин, немаше да остави тестамент да биде погребан во главниот град на слободна Македонија. Секој сака да биде погребан таму каде што припаѓа и каде што се чувствува свој. Ами историчарите од другата комисија кои се откажале, следејки ги политичарите, од целото македонско античко минато. Значи Александар Македонски ги тепал Хелените каде што ќе ги најде, самиот се нарекува Македонски, ама денешните велепредавници повторно го пикаат кај Грците. КРАТКО КАЖАНО И ДА СЕ ИЗЈАСНИШ НАЦИОНАЛНО И ТЕСТАМЕНТ ДА ОСТАВИШ НЕ ВАЖИ КОГА КРЕТЕНИ САКААТ ДА ТЕ ПРЕКРСТАТ. БУГАРИТЕ ИМААТ ИСКУСТВО ЗА ТОА. КОГА ВО 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАТИОТ ВЕК ГИ ПОБУГАРУВАА ТУРЦИТЕ ВО БУГАРИЈА, СТИГНАА ДОТАМУ ДА СТАВАТ БУГАРСКИ ИМИЊА И НА УМРЕНИТЕ НА НИВНИТЕ ГРОБОВИ.
ЕТЕ, ЗА СЕТО ТОА ЌЕ ИМА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН СУД И НАРОДОТ, А НЕ ПОВАМПИРЕНИ ОБВИНИТЕЛИ И СУДИИ, ЌЕ ОДЛУЧУВА. КРАТКО, БРЗО И ЈАСНО, ЗАТОА ШТО ВЕЛЕПРЕДАВСТВОТО Е ЦЕЛОСНО ДОКУМЕНТИРАНО И НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ИСТРАЖУВАЊА, АНАЛИЗИ И ВЕШТАЧЕЊА КАКО НАВОДНО СО ТЕЛЕФОНОТ НА КАТИЦА.
МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН СУД И ДИРЕКТНА ДЕМОКРАТИЈА КАКО ВО АНТИЧКАТА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА, КОЈА ЗАТОА ПОСТОЕЛА НЕПРЕКИНАТО ОСУМ ВЕКА. ЗАТОА ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИТЕ САКААТ ДА ЈА ИЗБРИШАТ МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИСКА МЕМОРИЈА И НА ТОЈ НАЧИН ДА ЈА ПРИКРИЈАТ ЕДИНСТВЕНАТА НАСОКА ЗА МАКЕДОНСКАТА ИДНИНА.

Стефан Влахов-Мицов-За Дудинка

Related posts

Leave a Comment