Свет

Стејт департментот извести за можна загуба на уште еден Американец во Украина

Стејт департментот извести за можна загуба на уште еден Американец во Украина

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс изјави дека според некои извештаи, во Донбас исчезнал уште еден Американец, покрај другите двајца претходно пријавени.

„Има извештаи за уште еден Американец чие место е непознато. Сè уште не можам да дадам детали… Разбираме дека оваа личност отишла во Украина за да учествува во непријателствата“, рече Прајс.

Тој исто така рече дека САД виделе извештаи за исчезнатите двајца Американци во Украина, а Вашингтон во моментов е во контакт со украинската влада по ова прашање.

Според британскиот весник The Telegraph, станува збор за 39-годишниот Александар Друк и 27-годишниот Енди Хун, кои „служеле како волонтери“.

Related posts

Leave a Comment