Свет

Стивен Сигал се нарече себеси „милион проценти Русин“(ВИДЕО)

Актерот Стивен Сигал се нарече милион проценти Русин и сто проценти русофил. Сигал ова го изјави на 14 март на основачкиот конгрес на Меѓународното движење на русофилите во Москва. 

Сигал изјавил дека татко му бил Русин, а тој самиот пораснал во руско семејство, па мајка му била потопена во руската култура.

„Јас сум сто проценти русофил и милион проценти Русин“, рече Стивен Сигал.

Сигал истакна дека неговиот татко бил образован човек, па неговото семејство ја почитувало и проучувало руската култура и традиции, како и книги од големи руски автори.

Да потсетиме дека Сигал доби руско државјанство во 2016 година. Соодветниот декрет беше потпишан од Владимир Путин. Во август 2018 година, Сигал стана специјален претставник на руското Министерство за надворешни работи за хуманитарни односи со САД и Јапонија. Во февруари 2023 година, Путин го одликуваше Сигал со Орден за пријателство за неговиот голем придонес во развојот на меѓународната културна и хуманитарна соработка.

Стивен Сигал е роден во 1952 година во САД. Стекнал слава заедно со Чак Норис како постојан акционен херој од 1980-тите и 1990-тите. Меѓу познатите филмови со негово учество се „Во име на правдата“, „Во смртна опасност“, „Под опсада“.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment