Колумни

СТОПАНСКИТЕ МЕРКИ НА НИНА НИКОЛОВА ВОДАТ ДИРЕКНО ВО РАСПАД НА ДРЖАВАТА И НАРОДНАТА ЕГЗИСТЕНЦИЈА

СТОПАНСКИТЕ МЕРКИ НА ФИНАНСИЕРКАТА НИНА НИКОЛОВА ЗАМАЧКАНИ КОЗМЕТИЧКИ КОИ ВОДАТ ДИРЕКНО ВО РАСПАД НА ДРЖАВАТА И НАРОДНАТА ЕГЗИСТЕНЦИЈА

Инсајдерската поддршка на власта како мерка за помош во стопанството е само една козметичка лага, нарочито кон вработените во угостителството!! Газдите ги избркаа вработените под изговор СПОГОДБЕНО и никој од вработените не доби решение за кое ќе одлучи дали ќе го потпише, бидејки никој не би потпишал такво убиствено решение против својата егзистенција кај што сам би се откажал од државната помош и платени здравствено и пензиско осигурување!

Во мерките е нагласено дека, секој избркан работник според должината на стажот ќе добива и парична опремнина! Па, за да избегнат давачки меѓуредови го протнаа тоа т. н. СПОГОДБЕНО РЕШЕНИЕ! А со,, СПОГОДБЕНОТО РЕШЕНИЕ,, кое никој ниту го видел, а не и да го потпише сега и во Агенцијата за вработување се водат така заведени со спогодбено решение, тоа значи дека се согласиле само да добиваат од газдите 10.000 ден на рака без да им биде платено здравствено и пензиско осигурување!!

Уште една потврда дека оваа власт не е народна дури и во ваква тешка кризна состојба кога стопанството застана заради мерките против заразната пандемија, туку дека се по модел на глобалофашистите во Еу, без сенс за хуманост и емпатичност кон народната маса од која само цицаат и ја доведоа државата и народот до РЕЦЕСИЈА и празен трезор од минусни цели 2,2 милијарди евра! А финансиерката Нина играч на заев која извршува само нивни криминални желби, а не и да му помага на стопанството со вистински СТОПАНСКИ МЕРКИ во КРИЗА за полесно да се надминат загубите кои се бројат во милионски суми !! Парите си ги трошеа и за мито и корупција пред избори за мито на шутка-маалата за компири и зелки, ама ги зафркна короната, па, мораа изборите да се одложат и касата им остана празна и сега, со вакви стопански мерки козметички замачкани и државата во рецесија!! Исцицан вториот пензиски фонд, прелажани угостители и останати стопанственици, покачени акцизи, се на се арно што сеуште мрдаме и ако воопшто ја преживееме кризава егзистенционално со 10.000 ден месечен надомест од кој треба да се платат струја, вода, телефон,парно,пари за децата за градинка и училиште и ако остане нешто колку за леб и сол!!

Виолета Петковска

Related posts

Leave a Comment