Свет

Стремусов: Украинските сили претрпеа големи загуби

Украинска криза, војна во Украина, конфликт, Руси и Украинци, борби, знаме на Украина

Украинските сили претрпеа големи загуби, а нивниот обид за пробивање на одбраната кај Снигирјовка во областа Керсон беше одбиен, тврди денеска Кирил Стремусов, заменик-шефот на воено-цивилната администрација на регионот Херсон.

„Неонацистичките Украинци се обидоа да ја пробијат одбраната кај Снигирјовка, но не успеаја. Неонацистичките сили претрпеа големи загуби“, напиша Стремусов на Телеграм, пренесува агенцијата ТАСС.

Според него, Украинците концентрираат дополнителни сили „за да ги исполнат наредбите на колективниот Запад“.

Стремусов изјави дека украинските сили се обидуваат да навлезат насекаде во Херсонската област и дека странските платеници се вклучени во обидите за украинска офанзива.

Related posts

Leave a Comment