Топ Вести

Таткото на ,,Големиот Ресет”- Клаус Шваб повика на вградување задолжителен микрочип без кој нема да можете ниту да купувате ниту да продавате(ВИДЕО)

 

Основачот на Светскиот економски форум (СЕФ) Клаус Шваб пред повеќе од пет години даде интервју во кое тој вети дека ќе се претстави вграден микрочип „глобален здравствен пасош“ во следните 10 години за следење и контрола на целото човештво .

И покрај тоа што коронавирусот Вухан (Ковид-19) сè уште не беше откриен од медицинската длабока држава, Шваб веќе знаеше дека наскоро треба да дојде катализатор што засекогаш ќе го промени изгледот на нашиот свет.

Како дел од неговата глобалистичка агенда за „големо ресетирање“, Шваб објасни дека на крајот ќе биде услов луѓето да бидат микрочипирани за да можат да купуваат и продаваат, исто како што предвидува Откровението 13:16 .

„Зборуваме за чипови што можат да се вметнат. Кога ќе биде тоа? “ водителот на интервјуто го праша Шваб на француски јазик.

„Секако во следните 10 години“, одговори Шваб. „И на почетокот ќе ги имплантираме во нашата облека. И тогаш би можеле да замислиме дека ќе ги имплантираме во нашите мозоци или во нашата кожа “.

Сибирский врач вживил себе под кожу шесть чипов, «упрощающих жизнь» |  Русская весна

 

Потоа Шваб зборуваше за глобалистичкиот сон да создаде „фузија“ меѓу луѓето и машините. Трансхуманистичката агенда, откри тој, ќе создаде целосно „дигитален свет“ во кој повеќе нема да има природни човечки суштества со втиснат Божји отпечаток во ДНК-та.

„И на крајот, можеби ќе има директна комуникација помеѓу нашиот мозок и дигиталниот свет“, призна Шваб. „Она што го гледаме е еден вид спојување на физичкиот, дигиталниот и биолошкиот свет“.

Во иднина, додаде Шваб, оваа нова раса на транс-луѓе ќе може само да каже: „Сакам да се поврзам со некого“ и веднаш нивниот мозок ќе биде поврзан преку „облакот“.

Сегментот можете да го погледнете сами подолу:

Вакцините за ковид ја поставуваат основата на „Жигот на ѕверот“

Сега сме сведоци на раѓање на нова раса, исто како што претскажа Шваб со масовната „вакцинација“ на луѓето за коронавирусот Вухан (Ковид-19). Вакцините на Messenger RNA (mRNA) биле дизајнирани да ја репрограмираат ДНК-та на луѓето , отстранувајќи им го „отпечатокот“ од нивниот Бог и трансформирајќи ги во генетски модифициран организам (ГМО).

Оваа трајна промена на човечкиот геном е создавање основа за повеќе сегменти од Жигот на sверот и неговиот систем да бидат всадени во телата на луѓето, дел по дел, сето тоа под маската на глобалната „пандемија“.

Следните фази на остварување на системот на ѕверот ќе вклучат глобално активирање на 5G технологијата, уништување на стариот светски поредок – вклучувајќи го и постојниот финансиски систем – и премин кон општество без готовина преку миграција во криптовалута водена од блокчејн.

Една од единствените работи што во моментов му стојат на патот на сето ова е „колебливоста на вакцините“, која се зголемува како резултат на растечките извештаи за луѓе повредени и усмртени од инјекциите. Останува да се види колку луѓе на крајот се согласиле да учествуваат за да се приклучат на остатокот од „стадото“.

Земајќи го она што Шваб го призна како номинална вредност, наскоро доаѓа време кога сите ќе мора да бидат микрочипирани и меѓусебно поврзани со системот за да можат да работат и да живеат. За да се направи нешто , треба да се вгради микрочип во нивната кожа или мозок.

Слично на задолжителните маски за лице и „пасоши за вакцинација“, единствениот начин да влезете во концерт сала, спортски настан, продавница за храна или на работното место во иднина, ќе биде светкање на вашиот микрочип при влегување. Ако одбиете да го имплантирате, тогаш системот ќе ви ги одбие сите услуги без исклучоци.

Related posts

Leave a Comment