Мистерии

Тајните на черепот и коските 322

Едно од најславните и најмоќните од сите тајни друштва на глобално ниво се именува како американскиот ред „ Череп и коски“ , основано во 1832 година на Универзитетот Јеил.

Редот е познат и како „Коски“, а членовите се нарекуваат „Коско носци“ меѓу кои се едни од најмоќните од светската елита, како што се поранешниот претседател Џорџ ХВ. Буш , неговиот син  Џорџ В. Буш и поранешниот државен секретар на САД, Џон Кери  меѓу другите.

Тајноста зад редот ја потврди Џорџ В. Буш, кој во својата автобиографија напиша: „При крајот на студиите се приклучив на Череп и коски, тајно друштво; толку тајно, што не можам да кажам ништо повеќе “.

Двајцата коско носци, Џорџ В. Буш и Џон Кери, беа кандидати за претседател на изборите во 2004 година. Кога го запрашаа Кери што значи тоа што тој и Буш се коско носци, поранешниот претседателски кандидат Џон Кери рече: „Не многу, бидејќи тоа е тајна“. Џорџ Буш на крајот го освои својот втор мандат и ја продолжи својата воена кампања во Ирак.

Редот беше инкорпориран во 1856 година од генерал Вилијам Хантингтон Расел и Алфонсо Тафт, кој стана воен секретар под претседателство на Грант во 1876 година. Нумеричката вредност е 1 + 8 + 7 + 6 = 22, а нумеричкото мото за Череп и коски е 322 , или 3 x 22, што ќе видите подолу, не е случајност.

Во нумерологијата,  бројот 22  често се нарекува Главен градител. Феникијците и Евреите имаат 22 книги, а нивната азбука е составена од 22 букви, создадени за да го сочинуваат Божјото Слово. Кабалата нè учи дека буквите од хебрејската азбука се градежни блокови на универзумот. Основното окултно научно значење на  бројот 22 во науката  би претставувало коски на черепот, од кои има дваесет и две. 8 кај краниумот и мозокот, а 14 се поврзани со лицето.

Нашите мозоци се она што го користиме за да размислуваме, резонираме и да го запознаеме божественото или Бог. На  22 букви од хебрејската азбука создадени за да се компонира Словото Божјо се нашите 22 черепни коски  местото каде што ние ја примаме светлината (илуминацијата) да  станеме просветлени суштества. Оттука, да бидеме како Свети Јован и да имаме свое Откровение.

 

„Измамата е состојба на умот и ум на државата“. –  Џејмс Хесус Ангелтон  (мајка на ЦИА)

Ова е причината зошто се верув дека Череп и Коски го избраа бројот 22 за главен градител на Новиот светски поредок (NWO). Овој факт би бил потврден од страна на Боусмен, поранешен директор на ЦИА и претседателот Џорџ Х. Буш; кои, на видеото подолу, преземено од Националната телевизија, ги откриваат нивните апокалиптични планови за нов светски поредок. Имајте на ум дека овој говор со библиски размери е направен на 11-9-1991 година.

Сега би сакал да теоретизирам за бројот 66 и врската со бројното мото на Черепот и коските од 322

Во библијата, бројот 66 е нумеричка вредност на тркалото од хебрејскиот Галгал, што е многу слично на зборот Гугл; што значи тркало, вител, вртлог или едноставно Хаос. Значењето на Гал, Гул или Гулл е да измами. Зборот „проклетство“ се користи 66 пати во Стариот завет.

,,Слушнав како се тркалата се нарекуваат „вртливите тркала“. – Езекиа. 10,13

Овој хаос на трикови може да укаже на домашниот план за борба против тероризмот на ЦИА, основан под членот на Черепот и коските, Џејмс Хесус Ангелтон, кој беше наречен „Мајка на  Централната разузнавачка агенција “. Ангелтон беше директно одговорен за домашниот проект за шпионажа наречен  Операција ХАОС и ја измисли фразата: „Измамата е состојба на умот и ум на државата“.

Оваа улога на ЦИА како креатори на хаос и креатори на тајни измзми може да биде индикативна за нумеричкото мото на „Черепот и коските“ од 322 (или 3 × 22 = 66) за кое можеби ќе можеме да бидеме сведоци во Исаија 66:16; „Зашто со оган и со својот меч Господ ќе им пресуди на сите луѓе, и многумина ќе бидат убиени од Господ“. Оваа пресуда му е дадена на племето на Јуда, кое го држи Клучот, како што е откриено во Исаија 22.22: „И ќе му го ставам клучот од Давидовиот дом на неговото рамо; така тој ќе отвори, и никој нема да затвори, и тој ќе затвори, и никој нема да отвори “.

 

Во книгата Фати-22 од американскиот автор Џозеф Хелер, тој го портретира военото правило што типизира бирократска операција и расудување. Романот се одвива во Втората светска војна, а Хелер намерно вклучуваше анахронизам како заклетви за лојалност и компјутери (машини на IBM). Catch-22 често се нарекува едно од најголемите литературни дела на дваесеттиот век.

Ако треба да погледнеме наназад во неговите списи, заедно со тајните на бројот 322, и со избраната ЦИА како вид агенција чија задача е да се создаде хаос, војна и исто така библиски да им суди на луѓето и во земјата и во странство, ние сега може да разбереме зошто оваа агенција е обвиткана во толку многу тајност и е опкружена со мистерии. 

Јасно можеме да ја видиме вистината за тоа каде се наоѓаме денес со спин-оф агенциите од ЦИА, како што е Националната агенција за безбедност (НСА). На светот му стана широко познато дека Федералната влада шпионира и собира разузнавачки податоци во датотеки со суперкомпјутер за Американците и други луѓе ширум светот.

 

 

Loading...

Related posts

Leave a Comment