Став

Томче Ширков: Апартхејт, Буквално значи изолираност на мнозинството и насилна тортура од страна на малцинството.

Silegov: You can't fire me, I quit - Republika English

Апартхејт, Буквално значи изолираност на мнозинството и насилна тортура од страна на малцинството.
Или : “Ако не ви се допаѓаат новите имиња на улиците, селете се од Скопје”-Шилегов.
Има и по сериозна варианта( аут оф пресс)
“Кој не може да се помири со северна и новиот идентитет нека се сели од државата”….
Ова е нов облик на политичка девијација и општествена сегрегација. Нешто помеѓу Црвени Кмери и Боко Харам. Само што ударна тупаница на хунтата е полиција и суд, наместо војска и логор…
Бидете така ( резервирани) $ “Кој спие кога републиката е загрозена се буди во робовладетелство” -Томас Џеферсон.
Томче Ширков

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!