ФБ Статуси

Томче Ширков : Вклучете се во Регистрирањето и Гласајте за Партијата РОДИНА МАКЕДОНИЈА!

Бојкот на овие избори не е опција! Не случајно се прекроени 5та и 6та изборна единица, со Бојкотирање на Македонците ќе доведеме до тоа да се измени етничкиот состав на собранието.

Таквиот видоизменет состав нема да соодветствува со реалноста. Наместо реалните 20 пратеници, Албанците би имале 30-35!

Со што ќе се зголеми зависноста и вазалскиот однос на #КуртоМурто системот од УЧК, а тоа ќе доведе до се поголеми окупациони тенденции и класичен национален Апартхејт ( траорно владеење на малцинството врз мнозинството), а подоцна и до потполна сегрегација и тивко етничко чистење…

Тоа многу брзо може да доведе до граѓански и етнички конфликти со несогледиви ( воени) последици.

Тука NATO не може и нема ништо да превземе дури и ако не се расформира или редефинира.
Ние Македонците можеме да превземеме СЕГА додека има уште време.

Затоа!

Ве повикувам да помогнете во регистрирање на партијата РОДИНА МАКЕДОНИЈА , а подоцна и да гласате за неа , без разлика дали ќе настапи сама или во коалиционен блок со Глас за Македонија, Трета, СМК и други сериозни и веќе докажани Македонски и Македонистички партии и организации.

Браќа и сестри ви посакувам да смогнете сила, разум и мир во себе за да ја изнедриме и возобновиме Македонска Македонија.

Томче Ширков – Член на ИО – Родина Македонија

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!