Колумни

Томче Ширков: Дружба си е дружба служба си е служба!

 

Прочитав дека протестите против сегрегација на народот и против фашистичките мерки на хунтата ќе биле дружба на небањати. Ќе биле само за тоа да се зголемува бројот на заразени, а со тоа да се одмогне на власта во борбата со ковид???

Значи луѓето кои протестираат се “здраствени камиказе” кои сакаат намерно да се заразат, невакцинирани и да подлегнат на повредите( нели #коронатакоси ), само и само да ја загрозат власта на црпнатите???

По глупа инсинуација здравје…премногу е и за северџани хунташи.

Да ви каже бато што е фората и зошто во општествениот дискурс има се повеќе поделби, интензивирано и на овие протести?

Затоа што разузнувачките и безбедносни служби знаат дека најлесно нештото се уништува со разор од внатре по системот” Раздели па владеј” но и со ДЕФОКУСИРАЊЕ и релативизирање на главниот проблем…

Како оди процедурата во пракса?
1) Уфрлени играчи, некогаш агенти, некогаш “корисни идиоти” желни за само промоција…кои ќе запалат знаме, ќе истакнат дека се борат со рептили во подземни ходници под кале, ќе истакнат плакат” Не сакам да мијам раце” …само и само протестот да биде што е можно “по небањат”, налудничав и да се срамите од него…
2) потоа исто уфрлени играчи ќе почнат со шушкање низ толпата, прашања и подпрашања: ” Зошто зборува тој, а не овој” зошто Родина Македонија и Родинци се на протестот, нели протестот е граѓански( ми се гади од изразов), а не политички…небаре членовите од Родина илу било која партија не се засегнати луѓе туку само политичари…па ќе се најде некој со натпис ” Забрането за политички партии” само и само да се стимулираат поделби, сегрегација и ДЕФОКУС од важните работи..

3) Имено се повеќе ќе се стимулираат прашања и дебати од секундарно и терциерно значење: Кој е организатор, зошто има вакво знаме а нема такво…дали викале “Убијци”или ” Докторите се убијци”. А сето тоа да се раскараме и замериме меѓусебно,но и да се одалечите од темите : Општествена Сегрегација, Здраствен Фашизам, Етоцид на сите можни начини…

Затоа бидете мудри, две очи, две уши, една уста.
Значи покрај здраствениот фашизам, апартхејд и линч на основните човекови права, Фокусот и на другите главни теми:

-Бојкот на штелуваниот и косовизиран попис
-Афгани со цел промена на етничкиот состав, уште една алатка за ЕТНОЦИДОТ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ
-Локални Избори, на кои ако не ја бутнаме хунтата, мораме јако да ја раздрмаме…

ХУНТАТА МОРА ДА ПАДНЕ, тоа е предуслов за спас на Македонија и Македонците.

И ве молам ако веќе морате да дебатирате на секундарни теми , дебатирајте зошто Афганите доаѓаат кај нас , а не одат кај браќата муслимани од Дубаи, Абудаби, Арабија? Дебатирајте и за тоа како ниту еден од нив не е вакциниран и не носи маска? Како ќе влезат во Рамстор и СитиМол???

PS

Родина Македонија останува посветена на “Правото на избор” во сите сегменти на живеењето и останува посветена да каже и направи нешто добро за Македонија и Македонците.

Томче Ширков

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!