Колумни

ТОМЧЕ ШИРКОВ : КИНА ПРАТИ ПОМОШ ЗА НАТО!

Резултат со слика за done with your bullshit meme

Кина прати помош за НАТО!

Во центар за јавно здравје не се одговорни за поединечни случаи со температура и болки во градите. Кој е одговорен никој жив не кажува ( по принципот -бриго моја прејди на друг) Во “Институт за белодробни заболувања “ не примаат “Суспектни “ лица поради грижа за нивните хронични болни. На дежурните телефони за превенција и спречување на COVID 19 не се јавува никој и по 3 јавувања ( Проверете сами ако не ми верувате) Наводно многу се зафатени…Дечките што биле во Дебар цела недела, 3 дена суво кашлаат и чуствуват пецкање во градите , нема кој да ги прими втор ден. Жената од Гостивар што се врати од Италија имала температура 39,5 ама ја чуваат дома, оти матичниот и рекол да се самоизолира ( така прочитав на нет). Тоалетна њама, Северна не е во состојба да произведе тоалетна хартија, ќе прејдеме на тоалетна вода…и така #Блескаме
ДЕНЕСКА СЕВЕРНА Е ВО НАТО!

Томче Ширков

Related posts

Leave a Comment