Колумни

ТОМЧЕ ШИРКОВ: СТЕКНАТА РЕАЛНОСТ

You are currently viewing СТЕКНАТА РЕАЛНОСТ

Сигурно се прашувате каква врска имаат платата од 750 € и “збогатената потрошувачка кошничка” со локални избори, месни проблеми и општини???

Па имаат, во Северџистан и #НовотоНормално се е нормално!

Имено, од кога „Мицињата“ видоа каква нуклеарно разорна моќ постигна лагата на црпле -” Плата 500€ за секого”, „го советуваа“ да го покачи влогот со ” Плата 750€ за секого”, како да не можеа да бидат поиздашни па нека ни ‘‘дадат‘‘ по 1000€, зошто да не, ако лажеш лажи нескромно. А ‘‘Државата за Сите‘‘ еволуира во ‘‘Држава на Сите Луѓе‘‘.

Се прашувате како е можно, да се нуди висока плата, потрошувачка кошничка и луксуз на локални избори? Во состојба во која галопирачки и девастирачки прогресираат:

1) Преспански-Северџистан
2) Тиранска платформа-Албанизација и ирендентизам
3) Етноцид и Геноцид //////
4) Бугаризација и културолошка распродажба (за без пари)
5) Се‘ посилно одземање на основните човекови права и слободи, медицинска тортура и општествена диктатура???
6) Дивеење на криминалот и претварање на Македонија во нарко-картел на отворено
7) Еколошка катастрофа од железари, цементари, хром, цезиум, радиоактивна пластика, линдан, талиум, безмилосно сечење паркови и шуми…

Многу е логично, сево ова е производ на долгогодишната агенда и пропаганда на заглупување од страна на геополитичките и глобалистичките центри (Сорос, Билдерберг, УСАИД, Аденауер, Давос)…кои сѐ
поуспешно успеваат да ја наметнат доктрината на “ПОЛНЕЊЕ И ПРАЗНЕЊЕ НА ЦРЕВАТА” – живеј денес не мисли на утре; Како единствено важно нешто.

А горе споменатите девастирачки состојби се само #СтекнатаРеалност која треба да ја прифатиме, против неа ќе се борат некои следни генерации…Се разбира ако воопшто преживеат Македонците да ги изродат тие следни генерации…

* Ако вие не се помирувате со оваа диктатура, современо ропство и “стекнатата реалност” во вашата земја, приклучете ни се, станете дел од #Организацијата, станете дел од РОДИНА МАКЕДОНИЈА.
Кажете и направете нешто добро за себе си и Македонија.

Македонија на Македонците

Колумна: Томче Ширков, член на Претседателството на политичката партија, Родина Македонија

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!