Свет

ТРАМП: ВОЗНЕМИРУВАЧКО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ Бајден ќе не испрати сите во пеколот (ВИДЕО)

Поранешниот претседател на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп гостуваше на Фокс њуз каде зборуваше за актуелната ситуација во Америка, како и за рејтингот на Џо Бајден.

„Рејтингот на американскиот претседател Џо Бајден падна на 37 отсто, најнизок во неговата кариера, но дури и таа бројка е секако надуена бидејќи земјата оди директно во пеколот поради неговите одлуки“, изјави Трамп во телефонско интервју за Фокс Њуз.

Според Трамп, Бајден не само што ја убива економијата со зголемување на даноците, туку суштински ги отворил границите, поради што „криминалците“ се споиле во Америка.

Доналд Трамп: Ќе ги зголеми даноците! Како е тоа воопшто можно? Никогаш не сум слушнал за човек кој покачувал даноци и победил на избори! И тој сака да ги подигне, а тоа целосно ќе ја убие економијата, целосно ќе ја убие.

Водителката:Господине претседателе, поради сите овие фактори, рејтингот на актуелниот шеф на државата веќе е на дното. Во овој момент, според последната анкета спроведена од Вашингтон пост и Еј-би-си, тој достигна најниска оценка од сите оценки во кариерата на Бајден. има само 37 отсто поддршка. Она за што зборувате јасно одекнува кај американскиот народ.

Доналд Трамп:Како прво, не верувам дека има 37 проценти, бидејќи ако веруваме, тоа би значело дека 37 проценти од граѓаните на нашата држава позитивно ги оценуваат резултатите од неговите активности. Како можеш така да се однесуваш со него? Државата оди во пропаст! Право во пеколот!

Во сите градови со кои владеат демократите, криминалот е надвор од контрола и без преседан. Не зборуваме за тоа, но границите се отворени, а низ нас масовно се прелеваат криминалци – и многу земји едноставно ни испраќаат затвореници и криминалци директно од нивните затвори. Да разјасниме, не се работи само за „четворката“ (државите кои се најблиски соседи на САД), според гласините, повеќе од сто земји едноставно ни ги испраќаат своите криминалци, а тие слободно доаѓаат кај нас. Никој не ги проверува, не ги интервјуира, а не ни знаеме од каде доаѓаат. Тоа се многу лоши луѓе, а меѓу нив има и терористи.

Оваа отворена граница ќе ја плаќаме уште долго време. До пред само една година нашата граница беше под клуч како никогаш досега во историјата и безбедна. Денеска се случуваат страшни работи.

Кажи ми самата, дали веруваш дека податоците за поддршката што ја дава Бајден со околу 37% се точни? Не верувам, не верувам. Мислам дека многу помалку од 37 проценти од гласачите го поддржуваат.

 

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!