Свет

Трамп овластува употреба на нафта од стратешките резерви по нападите во Саудиска Арабија

 

ВАШИНГТОН, 16 септември. Претседателот на САД, Доналд Трамп, одобри употреба на нафта од националните стратешки резерви на нафта за стабилизирање на пазарот во пресрет на нападите врз нафтени постројки во Саудиска Арабија.

„Врз основа на нападот врз Саудиска Арабија, што може да има влијание врз цените на нафтата, јас го одобрив употребувањето на нафтата од стратешките резерви , доколку е потребно, во до-утврдена количина доволна за да се одржат добро снабдуваните пазари “, изјави американскиот претседател на својот профил на Твитер.

Related posts

Leave a Comment