Свет

Трамп предупреди: „На САД и се заканува судбината на Советскиот Сојуз“

Фото: Profimedia

Главната закана за САД доаѓа одвнатре, поради што земјата може да ја повтори судбината на СССР, Венецуела или Куба, изјави поранешниот американски претседател Доналд Трамп.

Според него, во Соединетите Американски Држави се акумулирани многу проблеми, меѓу кои зголемувањето на криминалот, корупцијата во образовниот систем, бирократијата, високата инфлација и приливот на мигранти.

Трамп вети дека ќе продолжи со својата политичка активност, без оглед на напорите на корумпираниот државен апарат да го спречат во тоа.

„Ако не се занимавам со ова, нашата нација ќе биде осудена да стане уште една Венецуела или Советски Сојуз. Ние се движиме во таа насока или се претвораме во Куба во големи размери“, рече Трамп.

Презентацијата на форумот во Вашингтон е прво појавување на поранешниот американски претседател во американската престолнина по неговиот претседателски мандат. Тој претходно ја критикуваше работата на администрацијата на Џозеф Бајден.

Меѓу другото, Трамп рече дека политиката кон Украина е лудило и изјави дека тоа може да доведе до војна од светски размери.

Related posts

Leave a Comment