Свет

Трамп : Се борам против „длабоката држава“

Претседателот на САД, Доналд Трамп изјави дека постојано се бори против „длабоката држава“, која, како што истакнува, е составена од група на многу злобни луѓе, многу штетни за Америка.

Трамп го рече ова во интервју за „АБЦ“, одговарајќи на прашањето за злоупотребите што биле откриени во администрацијата, но само откако еден од неговите луѓе Ричард Гренел бил назначен на должноста вршител на должноста шеф на Националната разузнавачка служба.

Трамп рече дека Гренел е одличен и дека добро ја завршил својата работа и оти смета дека и Џон Ратклиф, кој беше назначен на таа позиција пред неколку дена наместо Гренел, исто така добро ќе ја обавува функцијата . Сепак, Трамп изјави дека сè уште има луѓе кои се дел од „длабоката држава“, кои не ја вршат добро својата работа и дека тој се бори против нив.

„Погледнете што направи Ричард Гренел за осум недели како в.д. директор на службите, а луѓето пред него не правеа ништо две и пол години. Тие требаа тоа да го разоткријат. Затоа, јас сум многу разочаран од одредени луѓе. Некои луѓе направија феноменална работа, но што правам јас? Јас се борам со „длабока држава“. „Јас се борам против мочуриште“ , рече Трамп.

Тој рече дека има можност да ја скрши „длабоката држава“.

„Тоа е група на многу зли луѓе , многу штетна за нашата земја. „Сите вие ​​бевте жртви на’ длабоката држава ’, без разлика дали сте свесни за тоа или не, тие ве малтретираа сите овие години“, рече Трамп.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!