Свет

ТРАМП : „Следните две недели ќе бидат најтешки, со многу мртви“

US President Trump welcomes the relaunch of Kosovo-Serbia direct ...

Говорејќи пред Белата куќа во саботата, тој рече: “Ова најверојатно ќе биде најтешката недела, периодот помеѓу оваа и следната недела.Ќе има многу смртни случаи, за жал”.

„Изгледа дека ќе биде многу тешко во Њујорк“.

Трамп рече дека владата ќе распореди илјадници воени лица во државите низ целата земја за да помогнат во борбата против ширењето на епидемијата на коронавирус.

„Ќе ангажираме голем број воени лица за да помогнеме“, објави Трамп на прес-конференцијата.

Тој додаде дека 1.000 војници ќе бидат испратени во Њујорк, вклучително и воени лекари и медицински сестри.

Трамп исто така најави дека 29 милиони дози на лекови против маларија ќе бидат ставени во национални резерви наменети за пациенти со коронарен вирус и истакна дека медицинската и заштитната опрема им се испорачува најпрво на оние на кои им е највисок приоритет.

Претседателот Трамп рече дека не сака оваа состојба да трае со месеци, туку да ги отвори САД што е можно поскоро.

Related posts

Leave a Comment