Свет

Тулси Габард: Властите во САД ја туркаат земјата во граѓанска војна (ВИДЕО)

Внатрешната закана за американската демократија навистина постои и е многу сериозна, изјави поранешната конгресменка Тулси Габард за Фокс њуз. Сепак, оваа закана не доаѓа од неколку немоќни, но иритирани Американци, туку од најмоќните поединци во американската влада. Покрај тоа, рече таа, неодамнешните споредби на поддржувачите на Трамп со терористите покажуваат колку далеку овие влијателни лица се подготвени да одат, туркајќи ги САД на работ на граѓанска војна.

 

Не очекував дека ова ќе се случи на годишнината од нападите на 11 септември. Можете ли да верувате дека тие случајно го турнаа 6-ти јануари* велејќи дека гласачите на Трамп се полоши од Ал Каеда**? Каде ќе води сето ова на крајот?

Откако ги гледав сите овие видеа што ги пуштивте, почнувам да ме фаќа мачнина. Имам топли чувства кон огромен број мои колеги. Се приклучив на војската токму поради тие џихадистички напади од 11 септември, за да го поддржам и заштитам нашиот устав, да ги заштитам нашите сограѓани Американци, да ги ловам и уништам оние кои не нападнаа тој ден. И одвратно и срамота е да се слушаат овие луѓе да го кажат она што го велат, споредувајќи ги нашите сограѓани Американци со терористи. Згора на тоа, тие буквално изјавија дека се полоши од терористите на Ал Каеда.

Ова покажува колку далеку се подготвени да одат, туркајќи ја нашата земја на работ на граѓанска војна, демонизирајќи ги нашите сограѓани Американци и посочувајќи ги како нешто полошо од терористите на Ал Каеда. И се со цел да остане на власт. Само за тоа се грижат. И не е важно дали зборуваме за администрацијата на Бајден, за главешините што зборуваат на ТВ, за американските сенатори или за Министерството за домашна безбедност.

Луѓето на најмоќната листа на нашата нација, кои раководат со апаратот за национална безбедност, ги таргетираат нашите сограѓани Американци без друга причина освен тоа што тие не гласаа за Џо Бајден. И сето тоа затоа што овие луѓе сакаат да останат на власт. Ова е срамота и треба да предизвика тревога кај секој Американец. Треба да ни биде јасно што прават. Времето избрано за ова не е случајно. Ни делат само неколку недели до среднорочните избори. Тие се загрижени дека ќе ги загубат местата што ги имаат.

Затоа, повторувам, не се грижат за последиците, ниту за деструктивниот ефект врз земјата, ниту за срцето на американскиот народ. Тие се подготвени да го засилат тој страв за да можат да кажат: „Еј, не се осмелувај да гласаш за овие републиканци затоа што гласаа за Трамп. Тие се предавници и поголема закана за нашата земја од џихадистите на Ал Каеда.

Тулси, да речеме дека татко ти умре во Светскиот трговски центар на 11 септември, тоа те инспирираше да се приклучиш на американската војска, отидовте преку океанот и убивте многу лоши момци, обезбедувајќи ја безбедноста на нашата земја, а потоа по враќањето во вашата татковина, дојдовте до заклучок дека ФБИ му помогна на Џо Бајден да биде избран. Во исто време, демократите велат дека сте полоши од терористите на Ал Каеда, од кои ја браневте нашата земја со заминување во странство. Постои ли можност тие (демократите ) да престанат да го прават ова?, ја запраша водителот Габард.

Не гледам како може да се случи ова. Тие отидоа неверојатно далеку. Џеси, би сакала да ти кажам една работа. Навистина се согласувам со нив: постои внатрешна закана за нашата демократија. И таа е многу сериозна. Но, таа не доаѓа од неколку немоќни Американци кои се иритирани и фрустрирани што нашата влада нè изневерува.

Оваа закана доаѓа од некои од најмоќните луѓе во нашата влада, од некои од луѓето – кои веќе ги споменав – во администрацијата на Бајден, во државниот апарат за национална безбедност, кој повторно се користи како оружје против нашите сограѓани. Американците затоа што гласаа против актуелниот претседател или не се согласуваат со неговата политика, неговата подготвеност да ја жртвува нашата земја, нашиот устав и нашата демократија за да може да остане на власт. Треба трезвено да го разгледаме ова и да спречиме тоа да се случи. Не можеме да паднеме на оваа замка заклучи Тулси Габард.

Related posts

Leave a Comment