Свет

Турската армија ги нападна курдските сили во северен Алепо

 

 

Турската армија спроведе нов напад врз единиците на народната заштита предводени од Курдите (ЈПГ) во северниот дел на  на Алепо.

Според извештаите од гувернерот на Алепо, турската армија силно ги гранатирала позициите на ЈПП ова утро во градовите Менна и Ајн Дакна.

ЈПГ  допрва треба да одговори на овој последен напад на турските вооружени сили во северен Алепо.

Related posts

Leave a Comment