Свет

Убиени седум платеници од САД во Донбас(ВИДЕО)

Џозеф Вард Кларк, роден во Вашингтон, и уште шестмина други американски државјани кои се бореле на страната на Украина во Донбас, загинале на територијата на фабриката Красител во градот Рубежноје, изјави за РИА Новости, Апта Алаудинов, помошникот на шефот на Чеченија, Рамзан Кадиров.

Како што потсетува агенцијата, на Интернет беа објавени претходни податоци за ликвидација на „претставник на американските специјални служби“ во Донбас: фотографија од пасошот на Американецот Џозеф Вард Кларк, роден во Вашингтон, роден во 1987 година, на интернет.

„Американскиот државјанин за кој зборуваме, Џозеф Вард (Кларк), го имаме и неговиот пасош. Тој, всушност, ни се спротивстави во фабриката „Красител“, се обиде да пружи отпор. Веројатно, оваа единица беше за специјални сили. Како што разбрав, имаше седум Американци. Тие беа лоцирани од нас и испратени на оној свет, оставајќи зад себе Javelin, американски противтенковски комплекс, документи и оружје“, рече Алаудинов .

Related posts

Leave a Comment