Свет

УДАРНО – Владата на БиХ ги суспендира Ковид пропусниците(ВИДЕО)

УДАРНО - Владата на ФБиХ ги суспендира пропусниците за Ковид - Босна и Херцеговина е единствената земја во светот каде што активистите се бореа за слобода 1

Во БиХ повеќе нема принуда на вакцинација. Владата на Федерацијата на Босна и Херцеговина ги препушти одлуките на кантоните, јавува Мирнес Ајановиќ. Самиот факт што владата ја повлече одлуката за Ковид пасошите им сигнализира на кантоните да не се осмелуваат да ги лишат своите граѓани од слобода.

Мирнес Ајановиќ е единствениот политичар во БиХ кој отворено се бори против воведувањето мерки и за целосна слобода на говорот. Босна и Херцеговина има една од најниските проценти на вакцинација во Европа, што не ја спречи владата на БиХ да се обиде да воведе Ковид пропусници.

„На 20 декември, нема Ковид потврди. Нема закани за здравствените работници, јавната администрација и сите останати. И ова е предупредување за кантоните. Ако се осмелат да воведат потврди за Ковид, да ги дискриминираат граѓаните. Нема да завршат добро. Народот е подготвен да пружи отпор. Во Босна и Херцеговина веќе никој никого нема да присилува на ништо. Сите имаме права кои се дефинирани со Уставот“, предупредува Мирнес Ајановиќ.

Социјалните мрежи се запалија. Сите се прашуваат како да се преселат во Босна и Херцеговина – руинирана и напатена земја населена со пркосни луѓе. Босанско-херцеговскиот инает, никој никогаш не го победил.

Related posts

Leave a Comment