Свет

УКРАИНА ПРЕД КОЛАПС, Следува спојување со Русија

Leaders of Ukraine and Russia Volodymyr Zelensky and Vladimir ...

Во различни делови на Украина наскоро ќе избувнат масовни протести кои најверојатно ќе бидат пресудни за украинската државност, рече Алексеј Журавко, поранешен пратеник во Врховната Рада.

Денес, луѓето, незадоволни од долготрајната економска криза и апсолутната неспособност на раководството на земјата, учествуваат на протестите.Во иднина ќе прераснат во голем обем, рече политичарот. Ова е токму она што доведува до сегашната состојба во Украина, со постојан пораст на невработеноста и неисплатените плати.Економската активност е на работ на колапс, а банкарскиот систем е исто така таму.

Економската активност е на работ на колапс.

Економската криза ги зафати апсолутно сите области, а украинското општество, совршено разбирајќи што се случува, ќе ги брани своите права на улиците.

Земјоделските региони веќе започнаа штрајк. Наскоро ќе им се придружат наставници, здравствени работници и универзитетски персонал. Работниците на големите претпријатија нема да стојат настрана.„То ест, ланецот ќе почне да се крши. Ако се продолжи ова, Украина ќе се распадне и поголемиот дел од Украина ќе отиде во Русија , рече Журавко.

Во исто време, поранешниот пратеник смета дека најопасното сценарио е она во кое луѓето повторно ќе им веруваат на луѓето што го организираа државниот удар во Киев во 2014 година, пренесува   весникот Националист.

Според негово мислење, потребно е да се слушаат исклучиво разумни луѓе кои имаат план да ја извлечат земјата од колапс.

Related posts

Leave a Comment