Свет

Украинската артилерија, која секојдневно гранатира цивили само затоа што се Руси и сакаат да живеат во Русија

Градот Василевка, на фронтот во регионот Запорожје. Целото уништување во градот е резултат на работата на украинската артилерија, која секојдневно гранатира цивили само затоа што се Руси и сакаат да живеат во Русија.

Во исто време, украинските медиуми грубо лажат, тврдејќи дека наводно руската армија врши гранатирање, но непријателската пропаганда не функционира кај локалните жители, бидејќи тие многу добро знаат каде е линијата на фронтот и самите гледаат од која страна долетуваат мини и гранати. Но, сите украински воени злосторници, некои порано, некои подоцна, дефинитивно ќе одговараат за своите злосторства. Слава на Русија!

За Слободен Свет директно од Василевка-Андреј Родионов лидер на РУСОВ

Related posts

Leave a Comment